Kehebatan Korea Utara didalam teknologi media..

Kat Malaysia, kita nih cukup-cukup ‘famous’ dengan penggunaan windows ..Rasanya itu dah cukup terbaik bagi kita.. Ye dak?

Tetapi kan,di Korea Utara, mereka-mereka ni tak gunakan benda-benda cam nih yer..

Haa, mereka tampil dengan revolusi dan membangunkan sistem operasi sendiri..

Wow.. Hebat siot! Ia dikenali dengan nama Red Star 3.. Almaklumlah, windows mahupun Mac OS diharamkan oleh kerajaan mereka..

Kalau korang tengok sistem Red Star 3 nih, mesti korang pun teruja.. Dua kali ganda lebih okay kot dari benda-benda lain.Opss…Marbbellouss.. Wallpaper pun cantik.Dah macam objek hidup plak. 5 bintang yaa.. Hehe..

Hurm, tapi memang tak leh ciplak la yer.. Hakcipta terpelihara gituww.. Tapi kalau nak try, korang kena pergi sana lah!

Oh yaa, korang patutnya bersyukurlah dengan menggunakan Windows. Lagipun, bukan 24 jam kita melekat depan lappy.Ye dak.. Hehe..~~MiraAzhar/UtaraNews.com

ep2p-5small