KAYM Tingkat Kualiti Kecemerlangan Pensyarah

            
        

                    
  

  

MELAKA -. Kolej Antarabangsa Yayasan Melaka (KAYM) kolej Milik Kerajaan Negeri Melaka Berjaya melahirkan Ramai Pensyarah Yang berinovasi, berdedikasi dan KREATIF

Menurut Ketua Eksekutif KAYM, Datuk Saroni Judi, Bagi Meningkatkan mutu Pengajaran, Pengetahuan dan Kemahiran Pensyarah Pensyarah Links Setiap KAYM wajib MENGIKUTI Kursus Tenaga Pengajar atau “Hasil bengkel Pendidikan Berdasarkan” (OBE).

“Dari Seorang yang penyayang Perkembangan dan Pencapaian Akademik, words yang sudah dicapai KAYM. Bagaimanapun, Kita Sentiasa merangka Pelbagai Kaedah baru seperti Kursus “Pengajaran dan Pembelajaran Proses Of Outcome Based Education” bertujuan Menjana Kecemerlangan Pelajar pendidikan di KAYM, “katanya.

Menurut beliau, Pada Masa Jogja, KAYM mempunyai seramai 106 Pensyarah tabungan dan Sebagai gedung ilmu, KAYM bertanggungjawab-memberikan Sumbangan Yang Robiah Sidin Carian kepada Kemajuan sosioekonomi negara dan adanya pembangunan ragaman insan.

“Dalam Menentukan hala tuju, Seiring Dengan Perkembangan GLOBALISASI, Kita Perlu mempunyai daya Ivor dan daya tahan Dalam Usaha Meningkatkan keupayaan kolej agar Terus Menunaikan Fungsi dan tanggungjawabnya Dengan Bupati Cekap, TELUS dan berkesan ke arah mewujudkan sistem sistem Pengajian Tinggi Yang Cemerlang” ujarnya lagi.

Bercakap Mengenai Pencapaian, Saroni berkata, KAYM Yang Menunaikan Sistem Pengurusan berkualiti mematuhi sijil MS ISO 9001: 2008 dan pentauliahan dari “dengan Perkhidmatan Akreditasi bagi Kolej Antarabangsa” (ASIC), United Kingdom Yang merupakan pengiktirafan dan perakuan mutu dan Kualiti pendidikan di KAYM .

Kursus Yang dijalankan Selama 2 hari ini Merangkumi daripada empat Text Teks iaitu “The Knowledege Pendidikan Berasaskan Hasil (OBE)”, “Pedagogi – The Art of Teaching”,
“Ujian dan Pengukuran” dan “Teknik Peperiksaan” [1999006 ]

Penceramah Berpengalaman, Dr. Abdul Karim, Pengarah Pengurusan Kualiti Bersama-sama Pensyarah KAYM Pendapat melakukan Pelbagai aktiviti termasuklah Boikot, penyampain secara berkumpulan dan pembentangan lakonan.

Justeru, Kursus OBE Jogja melengkapkan Pensyarah Dengan Pengetahuan dan Kemahiran Yang diperlukan manakala Pensyarah Yang Berpengalaman DAPAT mengimbas kembali Pengetahuan dan Kemahiran dan mempraktikkannya sesama sendiri dalam persekitaran pembelajaran dan Pengajaran Institusi Pendidikan.

Sepanjang Kursus ternyata para Pensyarah Mass Komitmen Dengan all aktiviti diadakan dan Yang Sentiasa-memberikan Kerjasama Dalam all aktiviti.

SUMBER: Kolej Antarabangsa Yayasan Melaka (KAYM)

UNTUK Maklumat lanjut SILA Hubungi:
Nama: Harmiyati Mohamed Mohtar
Ketua Jabatan
Jabatan Komunikasi Korporat
Kolej Antarabangsa Yayasan Melaka
Tel: (606) 2817732 ext 262/013 659 2779
Fax: (606) 2861062
Emel: harmiyati@kym.edu.my

– BERNAMA

Komen

komen

        

                                                    

ep2p-2