Ismail Sabri Sedia Beri Kerjasama Kepada Polis

            
        

                    
  

  

KUALA LUMPUR:. Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, beliau Akan Memberikan Kerjasama sepenuhnya Carian kepada polis Berhubung Isu kenyataannya berkaitan boikot para peniaga Yang Menjadi viral di laman sosial

Ismail Sabri rasaya Jogja telahpun menjelaskan bahawa kenyataannya Itu Bukan ditujukan Carian kepada para peniaga kaum Cina tetapi Carian kepada all Pemborong dan para peniaga Yang Masih Tidak mahu menurunkan harga barang Perasaan harga minyak Telah diturunkan.

“Polis menjalankan Tanggungjawab, Saya SEDIA beri Kerjasama, Tiada Masalah.

“Setakat Jogja polis belum hubungi Jogja, dan apabila Tiba Bil Sesuai juga pihak di Jogja, Jogja Akan beri ‘kenyataan’ nanti,” katanya Carian kepada pemberita Pada sidang media Oleh Bekas Pemimpin dan Pemimpin Pemuda Umno Malaysia Bagi menyatakan Solidariti dan Sokongan Carian kepada Ismail Sabri di here hari ini.

Semalam, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengeluarkan Kenyataan Dalam Akaun telah twitternya bahawa polis Akan memanggil Ismail Sabri Untuk mengambil Kapsyen Berhubung Isu tersebut.

Dalam kenyataannya Semalam, Ismail Sabri berkata, Pengguna Perlu Bersatu Untuk Memberikan tekanan Carian kepada para peniaga Dalam memastikan harga Barangan diturunkan ekoran penurunan harga minyak.

Kenyataannya Semalam ITU meminta rakyat memboikot Pemborong dan para peniaga Yang Masih enggan menurunkan harga barang yang Dilihat Bukan sahaja yang Memberikan Faedah Carian kepada kaum Melayu tetapi JUGA Pengguna berbangsa Cina.

Sementara ITU, media Kira-kira 200 Bekas Pemimpin dan Pemimpin Pemuda Umno Hadir Pada sidang ITU Bagi menyatakan Sokongan Carian kepada Ismail Sabri.

Wakilnya, Datuk Zulkifli Alwi Yang merupakan Bekas Setiausaha Kerja Pemuda Umno berkata beliau Percaya Menteri ITU are berniat mengeluarkan Kenyataan berunsur perkauman dan kenyataannya Hanya dipolemikkan juga pihak tertentu.

“Ismail Yang Kami Kenali ialah Pemimpin Yang mempertahankan rakyat kebanyakan dan marhaen Yang Tertindas,” katanya. – BERNAMA

DISYORKAN BACA – Isu Boikot Peniaga Cina, PDRM Siasat Ismail Sabri

Komen

komen

        

                                                    

ep2p-5small