Iphone 6 bernilai RM13 juta dipamerkan

London: Iphone 6 paling mahal di dunia dipamerkan kepada umum kelmarin dan ia bukan setakat dibuat daripada emas 24 karat, tetapi diturut bertatahkan puluhan berlian kecil.

Harga ditawarkan ialah RM13 juta.

Syarikat Goldgenie bertanggungjawab menghasilkan rekabentuk luar biasa ini dengan logo Apple dibuat daripada berlian. Sepanjang sisi peranti itu juga dihiasi dengan permata berharga itu.

Antara pelanggannya sebelum ini ialah pelari pecut Usain Bolt, bekas bintang bola sepak David Beckham, penyanyi rap P Diddy.

Pengasas Goldenie Laban Roomes berkata: “Ini mungkin telefon bimbit paling eksklusif di dunia ketika ini. Nilainya sama dengan sebuah pulau kecil.”

Iphone Diamond Ecstasy boleh disesuaikan mengikut citarasa pelanggan, dengan pilihan emas, platinum atau kemasan keemasan-merah mawar.

// <![CDATA[
new innity_adZone(“07211688a0869d995947a8fb11b215d6”, “41883”, {“origin”: “MY”, “width”: “300”, “height”: “250”});
// ]]>
Mereka juga boleh memilih sendiri berlian atau permata lain untuk menghiasinya.

Jika anda tidak mampu untuk memiliki edisi berlian, Goldgenie menawarkan telefon peribadi bermula dari RM53,000.

Ini bukan pertama kali sebuah syarikat menawarkan iPhone mahal terlampau.

Tahun lalu, pereka Alexander Amosu mencipta iPhone 6 emas dengan bertatahkan 6,127 butir berlian untuk seorang pelanggan yang tidak diketahui identitinya.

Logo Apple dengan emas padu juga diletak di belakang dan telefon bimbit itu dijual dengan harga £1.7 juta (RM9 juta) – Agensi

ep2p-5small