Inilah Bayi Comel Dalam Tahanan Dimana Sperma Ayahnya Di Seludup Keluar Dari Penjara

Hanya di Gaza

Meski pun Israel dan warden penjara cuba untuk mengasingkan mereka di dunia yang berbeza tetapi mereka berkeras untuk menjalani kehidupan yang sebaliknya.

Ini adalah gambar Jannat yang merupakan anak perempuan kepada Hossam Al-Attar, pejuang Palestin (Jannat) yang berada dalam tahanan Israel. Jannat dilahirkan selepas penyeludupan sperma ayahnya dari dalam penjara Israel !

Jannat adalah anak pertama untuk ayahnya yang telah dipenjara sejak 2008 setelah dijatuhkan hukuman penjara selama 18 tahun ..

Bayi yang dinamakan Jannat ini dilahirkan ke dunia ini selepas pembedahan Caesarean dilakukan kepada ibunya di Hospital Shifa di Gaza City sejurus selepas kejayaan penyeludupan sperma ayahnya daripada penjara Raymond ke Semenanjung Gaza meski pun terpaksa melalui kawalan ketat sebagai tahanan yang sangat dikehendaki Israel.

Jannat membuka matanya ke dunia ini tanpa melihat ayahnya. Bapanya pula tidak akan memeluknya dan tidak akan melaungkan azan ke telinganya ..

Ibu Jannat membuka matanya selepas pembedahan tanpa Hossam yang seharusnya memberikan sokongan sambil memegang tangannya dan berkata: Alhamdulillah sayangku telah selamat…

Tahniah ! Anda adalah sangat hebat wahai Hossam, isteri Hosam dan bayi Jannat yang istimewa ini.

Kredit :

Hamza Deirawi

ep2p-2