Imigresen Tahan 163 Pati Dalam Serbuan Di Tapak Pembinaan

            
        

                    
  

  

JOHOR BAHARU -. Menahan Jabatan Imigresen Johor 163 pendatang asing Target Tanpa izin Dalam Satu serbuan di Tapak pengasuhan di Jalan Tebrau / Jalan Setanggi, Kampung Setanggi, Plentong, di here, awal hari ini

Timbalan Penolong Pengarah Imigresen (1) Johor Gajendra Bahadur berkata serbuan menerusi Ops Sapu ‘ITU Bermula Pada 1.30 pagi dan diperolehi Degree awarded Kira-kira doa jem-kemudian.

Beliau berkata: operasi ITU disertai agensi berkaitan Sertakan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) serta Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPAM) Johor.

“Seramai 350 warga asing Target diperiksa, namun 163 orang daripadanya ditahan mengikut Akta Imigresen 1959/63 (Akta 155) dan Akta Pasport 1966,” katanya Dalam Kenyataan hari ini.

Daripada 163 ITU orang, seramai 152 lelaki dan membabitkan 11 Wanita Yang sakit terdiri daripada 45 warganegara Indonesia, Bangladesh (64), Pakistan (6), Myanmar (35), Vietnam (7) dan Nepal (6).

Kesemua Yang ditahan ITU DIBAWA ke Lokap Bahagian Penguatkuasa ImigresenJohor di Setia Tropika di here for Siasatan lanjut. – BERNAMA

Komen

komen

        

                                                    

ep2p-2