Gangguan Makhluk Halus Boleh Mendatangkan mudarat

SELAIN Appear Dalam rupa Bentuk Yang menakutkan, makhluk halus jelmaan jin dan syaitan JUGA MAMPU mendatangkan mudarat Dengan Cara rasukan dan mendatangkan Pelbagai Penyakit ganjil.
Penolong Imam Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, Huzaifah Jalal Asnawi berkata, Allah berfirman Di Dalam Surah al-Baqarah ayat 10;

“Dan tidaklah Bye ITU (makhluk-makhluk halus) Memberikan kemudaratan kepadamu sedikit pun, mana-Mana orang , melainkan Dengan izin Allah. Dan Sebenarnya Bye mempelajari kemalangan perkara Yang Hanya membahayakan Bye dan Tidak Memberikan Manfaat Carian kepada Bye “

Beliau berkata, ayat tersebut Jelas membuktikan bahawa kewujudan jin dan syaitan dan kuda yang mendatangkan mudarat keupayaannya Carian kepada Manusia sekiranya diizinkan Allah.

“Sebagai musuh, syaitan memang suka mengganggu Manusia. Bye Boleh Lakukan Pelbagai Bentuk Gangguan Sertakan Yang memudaratkan.
“Sepanjang sembilan Tahun Dalam Rawatan Islam, Saya sudah tengok bermacam-macam Jenis Gangguan makhluk halus, sebahagiannya Yang datang Masjid hutan.

” Jangan Pandang ringan sebab IA Boleh memudaratkan dan Mesti dipulihkan Dengan Kaedah Rawatan Yang Betul, “ujar solat Seorang perawat Pusat Rawatan Kecil Darulsyiffa, Putrajaya ITU.

Huzaifah berkata, jin dan syaitan mendampingi Manusia Melalui doa untuk saya iaitu Dengan Memilih Sendiri Manusia Yang disukai dan Mencari Mangsa mengikut Apakah yang diarahkan Carian kepada Mereka, iaitu Melalui perbuatan Sihir.

Lihat semua rakan beliau, Antara Golongan Yang Mudah terkena Gangguan makhluk halus ADALAH Bye Yang lenang Dalam Keadaan Lemah, mengalami tekanan dan kekusutan Fikiran.
Mengenai Gangguan makhluk halus di hutan, Huzaifah berkata, Pengendalian Gangguan Boleh berlembutlah Tanpa mengira Tempat kerana jin dan syaitan Wujud di Mana-Mana Sahaja.

Cuma kata beliau, Tempat Agama Islam mengingatkan umatnya Supaya berhati-hati dan menjauhi beberapa tempat Yang Menjadi ‘ kegemaran ‘jin dan syaitan.
“Antaranya ADALAH Tempat Yang sepi, Lembah, laut, rumah-rumah kosong Yang ditinggalkan, Tempat Yang berlubang (gua), Tempat Kotor dan tandas.

” Kawasan Yang sepi ITU termasuklah rantau hutan dan gunung-ganang Yang terpisah biar aku bisa kuliah Masjid Penempatan Manusia, “katanya.
Sehubungan ITU beliau menasihatkan Bye Yang kerap Pendapat melakukan aktiviti di hutan Supaya Sentiasa melindungi Diri Dengan bacaan doa dan ayat al-Quran hutan rasaya ‘masuk ke. [1999007 ]

“Masuk ke hutan Boleh berhati-hati tapi sebab Kedatangan Kita Mungkin mengganggu rantau Mereka,” ujar beliau Yang menjalankan perkhidmatan Rawatan Islam di Surau Wahbah Zuhaily, Presint 18, Putrajaya Pada Links Setiap malam Sabtu

ep2p-5small