AWAS!! Tidur berlebihan akan sebabkan penyakit Strok.

Buat kaki tidur, baik korang take note benda nih..Nie betul-betul yerr. Satu kajian mendedahkan bahawa waktu tidur yang berlebihan dari 8 jam boleh berisiko mendapat penyakit strok..

Fuyoo, biar betul?? Takkan la tidur lama pun salah.. Biasalah manusia, kalau penat tue, toksah nak kata la.. Terlentang terus.. Haha..

Kajian ini telah dilaksanakan oleh para saintis di Universiti Cambridge.. Mereka mula mengumpul data seawall tahun 1998 okay.. Cuba korang kira balik, berapa lama? Sekarang kan dah tahun 2015…Pejam celik pejam celik jerr..

 Difahamkan,dalam masa tersebut, seramai 10,000 orang yang berumur antara 42 sehingga 81 digunakan untuk kajian berani mati ni.. Kesemua mereka telah diperiksa corak tidur mereka..

Dan hasilnya, memang benar orang yang lebih tidur mudah mendapat penyakit merbahaya nih.. So, lepas nih, korang kena limitkan masa korang tidur la yerr.. Scary sangat aih kalau terkena penyakit macam nih.. ~~MiraAzhar/Utaranews.com

ep2p-2