Akaun Palsu di Facebook kutip duit guna nama Nabila Huda.

Perkara biasa yang pasti berlaku tak kira pada selebriti atau orang biasa.. Apa lagi kalau bukan fake akaun Facebook.. Memang ada je orang akan mengambil kesempatan untuk menipu orang lain..

Perkara ini terjadi pada Nabila Huda, kalau buat fake akaun artis confirm follower ramai.. Siapa tak nak follow artis.. Ye dak? Nabil nampaknya bengang dengan akaun laman sosial Facebook palsu yang telah menggunakan namanya untuk mengaut keuntungan dari orang ramai..

Menerusi laman Instagramnya Nabila sempat berkongsi beberapa keping gambar perbualan didalam akaun Facebook tersebut kepada peminatnya.. Dia juga meminta semua peminatnya lebih berhati-hati agar tak tertipu dengan individu itu..

“This both facebook account adalah FAKE!!!!!! Korang jangan tertipu. Especially yang the right one. Yang belah kanan tu memang melampau sebab saya dengar dia ada message some of my fans MINTAK DUIT mintak simpati peminat dan ada yang dah bank in!!!

Serious ah dah la fake acc nk curi gambar from instagram.Status yang dk update pun ikut suka hati dia je! Tolong jangan tertipu! Saya akan amik tindakan soon. Please spread the news okay. For ur information saya memang takde admin untuk fanpage on facebook. Saya ada satu saja fanpage yang adminnya adalah saya. i’ll post it later. PLEASE REPOST.”

Memang dah ramai selebriti Malaysia yang selalu kena macam ni.., tambah-tambah sekarang ni memang senang nak copy gambar seseorang.. Apapun, Miss A harap tiada lagi orang akan tertipu dengan akaun palsu tersebut.. Miss A/UtaraNews.com

ep2p-2