VIDEO: Budak Kecik Dipaksa Hisap Syabu!!

PERBUATAN wanita dalam video ini boleh dikatakan kejam, tak bertanggung jawab, dangkal, bodoh, jahat dan lain-lain sifat negatif seumpamanya.

Bayangkan.. kalau kanak-kanak lain mungkin diajar membaca, menulis dan mengaji lain pula ceritanya dengan situasi ini.

Menerusi satu video berdurasi 15 saat yang semakin viral, seorang kanak-kanak baru berusia antara 2 hingga 4 tahun telah diberikan dadah dipercayai jenis syabu untuk dihisap.

Terdapat portal yang melaporkan kanak-kanak dalam video ini adalah budak lelaki berusia 2 tahun dan yang memberikan dadah itu ibunya sendiri tetapi sejauh mana kebenarannya tak dapat dipastikan.

Apa yang mengejut lagi menyakitkan hati, keadaan kanak-kanak itu yang terbatuk sebaik disuruh menghisap dadah langsung tidak mendatangkan simpati wanita dalam video ini sebaliknya si kecil itu disuruh hisap lagi untuk kali kedua!

Tinjauan kami berhubung video ini yang termuat di beberapa laman sosial mendapati ramai yang menghamburkan rasa marah dengan tindakan wanita yang menyuruh kanak-kanak terbabit menghisap syabu, begitu juga pihak yang merakam video ini tanpa rasa bersalah.

// <![CDATA[
new innity_adZone(“07211688a0869d995947a8fb11b215d6”, “41883”, {“origin”: “MY”, “width”: “300”, “height”: “250”});
// ]]>
Seperti diketahui ramai, syabu adalah dadah berbahaya yang boleh mendatangkan mudarat dan ketagihan selain merosakkan fikiran. Bayangkan apabila ia diberikan kepada budak kecil.. kan jahat lagi bangang namanya tu?

Untitled (2)

Didapati ada individu yang menghubungkan pautan link video ini dengan Facebook rasmi Polis Diraja Malaysia (PDRM) jadi kami pasti perkara ini telah sampai ke pengetahuan pihak berkuasa.

Seorang pengguna Facebook bagaimanapun, mendakwa video ini tidak berlaku di Malaysia sebaliknya di negara seberang berdasarkan dialek percakapan yang didengar mirip Bugis Indonesia.

Apa pun bagi kami tak kira di mana pun kejadian berlaku, isu paling utama di sini adalah selamatkan budak kecil dalam video ini daripada terus dibunuh secara diam oleh penjaganya seperti ini!!

Diminta pihak berkuasa termasuk Kementerian Wanita, Keluarga dan Masyarakat segera siasat status video ini dan jika ia berlaku di Malaysia maka pastikan pihak terbabit dibawa ke muka pengadilan.

Menyedihkan.. di saat ada insan diuji Tuhan dengan tidak dikurniakan zuriat, mereka yang diberi kelebihan tersebut tergamak pula mensia-siakannya. -MYNEWSHUB.CC

ep2p-5small