My Kuali: Kesian sidaun kesom….

 selama sepuluh hari berjimba jimba di kota kinabalu, pokok2 kesayangan yang dibawa all the way dari shah alam hujung tahun lepas terpaksa ditinggalkan…. dan bila petang semalam sampai je dirumah, perkara pertama yg dijenguk adalah pokok2 ni….kesian nya…semua hampir layu sbb panas sangat. Masa dalam teksi dari airport tu tanyakan kat pemandu tu dan katanya lebih lima hari dah tak hujan kat sini….lagilah terbayang pokok2 kesayangan tu…. apa jadilah agaknya. Nasib baik jugak ada kawan2 tolong siramkan….tapi macam kurang kasih sayang dari tuannya je….

Dan pagi ni kena tinggal lagi…. kali ni ke KL pulak…. Tak pe la, kali ni tak lama sangat kena tinggal dan pagi tadi sebelum g airport dah kasi siram mandikan cukup2 sampai banjir pasu. harap bila balik nanti tak lah layu lagi…tapi minggu depan pun sekali lagi nak kena tinggal….kesian daun kesum ku! pokok daun pudina pun dah kurus…. pokok kunyit, serai dan daun pandan pun layu….nantilah akan kak rose bagi secukup kasih sayang biar hidup subur semula, semacam masa di shah alam dulu….

ep2p-2