Kerajaan BN Turunkan Harga Barang Minyak..Harga Bila Nak Turun?

Kerajaan Barisan Nasional dalam membina rakyat Malaysia Telpon menurunkan lagi harga minyak Bermula 1 Februari Esok …

Dah Persoalannya minyak turun 40 sen berbanding harga Tahun Lalu RM 2.10..tapi kenapa harga barang masih Kekal? Apakah para peniaga taikun Yang dikuasai Golongan Cina DAP sengaja mahu Memberikan tekanan Carian kepada Kerajaan …

Minyak naik 10 sen berlumba-Lumba para peniaga Makanan naikkan harga..minyak Trun 40 sen Kenapa senyap?

BERIRA BERKAITAN

Harga petrol RON95 turun sebanyak 21 sen seliter manakala RON97 diturunkan sebanyak 11 sen seliter dan diesel turun 23 sen, mulai 1 Februari 2015.

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Dalam Satu Kenyataan Pada Sabtu berkata, Dengan penurunan ITU, harga minyak seliter Kini RM1.70 Untuk petrol RON95, RON97 Bagi RM2 dan RM1.70 Bagi diesel.

Menterinya, Datuk Seri Hasan Malek Dalam Kenyataan ITU berkata, harga ITU ADALAH Bagi bulan Februari dan Kerajaan Akan Sentiasa MENGIKUTI Perkembangan Pasaran harga Kos Produk dan Kadar Pertukaran mata wang Untuk menetapkan harga Runcit petrol dan diesel Bagi bulan berikutnya.

Pada 1 Disember 2014, harga petrol dan diesel Runcit ditetapkan mengikut sistem sistem apungan terurus, Yang menandakan Penghapusan all subsidi tembakau api.

Di bawah apungan terurus tersebut, harga Runcit Akan Mengikut NUMBER OF harga Bulanan Untuk pasaran minyak dunia ini.

ep2p-2