15 Tips Berjimat Dari Q Rhy Mey Agar Dapat Travel Keliling Dunia..!!!

Kami pasti ramai yang berimpian mahu terbang keliling dunia, melihat indahnya alam, bertemu berbagai bangsa dan berkenalan dengan berbagai rupa manusia.

Tapi bukan semuanya mampu. Nak travel kena ada duit banyak (sob… sob…).

Mungkin perkongsian dari Saudara Q Rhy Mey ini bakal membuat anda terus kekal memasang impian untuk mengembara melihat dunia. Kita ikuti tips beliau bagaimana untuk berjimat agar impian untuk mengembara tercapai.

Ada sahabat tanya saya macamana saya boleh jimat duit dan travel walaupun saya tidak kaya? Berdasarkan pengalaman sendiri, ini yang saya lakukan beberapa tahun lepas.

1. Yang belum ada kereta, kumpul duit tiap-tiap bulan semaximum yang boleh, beli kereta 2nd hand secara tunai dan pastikan kereta berkeadaan baik. Contoh, kancil RM6k-RM8k. Jangan fikir negatif tentang maintenance/repair/services nanti. Guna dan pandu dengan cermat, maintenance services kerap mengikut jadual. Maintain kereta dan usah berangan untuk tukar kereta. Di sini anda telah jimat jika ansuran bulanan yang dianggarkan RM500-RM1k setiap bulan. Jika setahun tentu RM6,000-RM12,000!

Teruskan Selongkar…

Klik Untuk Baca Lagi »

ep2p-5small