Melaka : Cendol Bandar Hilir

Dekat mane sekarang ni cuaca sangat panas berdengkang, kalau bahasa kelantan tu “Panas Ceng Ceng”… Dekat Melaka ni pun tak kurang hebatnyer… Tapi okey lagi walaupun panas angin tetap bertiup kencang… So takdelah aku macam cacing golek-golek atas jalan tar… Menuju ke “Bandar Hilir” ade satu “Kedai Cendol” sangat famous… Lokasi betul-betul disebelah Sungai Melaka, sesambil lepak boleh nampak boat lalu lalang… Pekene “Cendol Special“, okeylah terbaek jugak dengan Aiskrim Vanila taruk atas… Tapi yang habis dulu aiskrim tu huhuhuhu… Ade macam-macam jenis, kalau tak silap aku durian pun ade…

:: Semangkuk RM3.50 ::

ep2p-2