Nami Island Mengimbau Drama Winter Sonata (Part 1)…

Masuk sudah hari ke empat aku dekat Korea ni… Mungkin entry kali ni ramai yang dok tunggu-tunggu atau aku pulak yang perasan sendiri… Seawal pagi dengan semangat giler kite orang hari tu bangun pagi bersiap & terus menuju ke “Nami Island“… Bukan ape lokasi die agak jauh so memerlukan satu hari suntuk dekat sana… Nami Island ni macam yang korang gilerkan cerita-cerita Korea ni sure tau “Winter Sonata” cerita yang sangat famous dok berlakon dekat sini… Cerita ni agak lama boleh jugak, nak dikatakan sure mak-mak kite yang minat… Hehehehe… 
Memang senang pegi Nami Island ni just naek train (ITX) pastu teksi pastu feri dah sampai… Entry Part 1 ni mungkin belom ade gambar yang menarik, tapi korang tunggu je entry Part 2 sure buat korang suke kot… Jujur aku cakap suke sangat pegi sane sangat relax, tenang & paling penting aman…
Cara ke Nami Island :
-Hyehwa (Line 4) menuju ke Dongdaemun (Line 4) tukar train menuju ke Cheongnyangi (Line 1) 
-Sampai Cheongnyangi beli tiket train “ITX” (train laju) menuju ke Gapyeong kos 4,000KRW sehala, train biase ade tapi die akan stop banyak station so lambat
-Sampai Gapyong jalan depan sikit naik teksi menuju ke Nami Island, kos pegi balek dalam 6,000KRW
-Sampai sana naek Feri pulak kos dalam 8,000KRW

:: Dalam train “ITX” ni pun ade stewardess ok hehehehe ::

:: Permandangan yang sangat superb dalam perjalanan ke Nami Island ::

:: Sampai Gapyeong terjumpe “Anggur Korea” dan teringat entry pasal anggur ni dulu ::

:: Bangga aku bendera Malaysia ade ::

:: Sampai-sampai sempat jugak dok tulis nama ::

ep2p-5small