Jumpa Aiskrim Pelik Di Insa-dong Traditional Culture Street…

Aku suke sangat ekat area “Insa-Dong Traditional Culture Street”… Die lebih kurang kalau dekat Malaysia tu “Pasar Seni”… So barang-barang kraftangan & souvenir dekat sini sangat unik, murah… Aku suggestkan kalau korang nak beli souvenir untuk kawan-kawan datang sini… Tempat yang penuh dengan kesenian dari segi makanan, bangunan & macam-macam lagi yang akan buat korang kan rasa macam “wahhhh nape macam tu”…. “wowwww cantikkk betul”…. Yang terperanjatkan rase terkujat tu bile tengok aiskrim yang sangat panjang, kalau ikutkan hati nak makan tapi takut tak halal… So kite orang beli je kat aiskrim dekat tempat yang sepatutnya je… Itu pun sedap jugak aiskrim die sebab die mcm liat-liat sikit…

Sebenarnya nak pegi sini nak cari “Restoran Vegetarian”, kalau salah tengok gambar dari info yang membe aku kasi huhuhu… So terpaksalah lagi kite orang bedal “Kebab” lagi…

Cara ke Insa-Dong Tradional Cunture Street :

-Hyehwa (Line 4) menuju ke Dongdaemun (Line 1) tukar train menghala ke Jongno 3 (sam)-ga (Line 3) tukar train menghala ke Anguk (Line 3) sampai cari exit 3

-Keluar jalan 5 min sampai (sama tempat nak ke Changdeokgung Palace)

:: Inilah aiskrim pelik yang aku cakap tu ::

:: Aleh-aleh beli aiskrim dekat Turkey ni je::

ep2p-2